Skapa din egen postervägg

Skapa din egen postervägg

Att lyckas med tavelväggen är ibland svårare än man tror. Ramarna ska hänga rakt, det ska inte kännas för rörigt. Vi listar några tips på olika upphängningsidéer för olika rum och vad du ska tänka på när du hänger din tavelvägg.

Först och främst bör man hitta de motiv som passar dig bäst, sedan vilka ramar man önskar. Tänk på att det är tavlorna som ska synas, ramarna ska bara lyfta fram motiven. En annan sak att tänka på är att hålla dig till ett färgschema. 

Nästa steg är att bestämma dig för hur du vill att de ska hänga, detta är inte alltid så lätt. För att hjälpa dig en bit på vägen, så har vi listat några olika varianter att välja bland beroende på vilket rum du har. Sedan är det alltid bra att förbered sig genom att lägga ramarna på golvet nedanför din vägg, och placera ut ramarna. Genom att göra så får du en bra överblick och det gör det lättare att prova olika layouter. Kanske behöver du komplettera med något mer, eller så blir det bättre om du plockar bort något. Ta ett steg tillbaka och titta på lite avstånd, så får du en bra överblick.

 

 1. UTGÅ FRÅN MÖBLERNA
Ska dina tavlor sitta ovanför en soffa, säng, bord eller liknande – utgå alltid från möbelns bredd och centrera tavlorna utefter det.

 

2. ANPASSA EFTER RUMMET
Är du osäker på hur stort mellanrum du ska ha mellan ramarna? En bra tips är att utgå från rummet. Ju större rum desto mer luft kan du ha, medan små rum känns rymligare med mindre mellanrum mellan ramarna.

 

3. VARIERA MED STORLEKAR
Genom att variera storlekarna på dina tavlor får du en mer levande känsla i rummet.

 

4. TAVELVÄGG MED SPEGEL
För att få rummet att kännas större, kan man lägga till en spegel i tavelväggen.

Lämna en kommentar

Alla kommenterar kollas innan publicering