Old English Sheepdog - Hund print

Hundar i fokus - Old English Sheepdog

Old English Sheepdog


Old English sheepdog är ursprungligen en Vall-, boskaps- och herdehund. Med herdehund avses en hund som i första hand vaktar och skyddar sina två- och fyrbenta flockmedlemmar. Rasen uppstod på mitten av 1700-talet och härstammar från sydvästra England. De kallades tidigt för Bobtails, vilket anspelade på den kort kuperade svansen. De användes till vakt och förflyttning av boskap, och för det behövdes stora tåliga hundar. Dess päls var av stor vikt för skydd mot väder. Pälsen klipptes årligen samtidigt som fåren. Pälsen användes sedan för att tillverka varma kläder. 

Idag används rasen mest som sällskapshund. Det är normalt en vänlig, godmodig och glad ras, men kan lätt bli uppjagad. Till en början beskrevs rasen som självständig och argsint. Dock är detta en egenskap som idag har förändrats helt. Däremot kan den dock visa en förvånansvärd tjurskallighet, om det är något den inte vill.


En fullvuxen hanhund är i mankhöjd 61 cm och väger i genomsnitt 30-50 kg, medan tiken är 56 cm och väger mellan 25-40 kg.


Pälsvård för denna ras är ett måste och kräver mycket omsorg. 

Se alla våra produkter med Old English Sheepdog: Klicka här

   
 

Lämna en kommentar

Alla kommenterar kollas innan publicering